В интервю за унгарското списание MÚLT-KOR Н.В. Симеон Сокскобургготски заявява, че при

...
В интервю за унгарското списание MÚLT-KOR Н.В. Симеон Сокскобургготски заявява, че при
Коментари Харесай

Какво ще се случи с имотите на Сакскобурготски, той изрази готовност за диалог

В изявление за унгарското списание „ MÚLT-KOR ” Н.В. Симеон Сокскобургготски заявява, че при пораждане на противоречиви условия към царските парцели е подготвен да си търси извънсъдебен път по проблема с царските парцели. Интервюто бе публикувано през днешния ден от пресофиса на царя, написа " Актуално.ком ".

" Българското държавно управление реши да попита още веднъж Конституционния съд дали всичко това, което е сложено под мораториум, съставлява наша законна благосъстоятелност.

Страсбург, като последна инстанция, преди два-три месеца съобщи, че до момента в който България не обясни казуса в границите на личните си граници няма да прави нищо, по тази причина замразява процедурата.

Не претърпявам споровете, желая да уредя нещата си по кротичък път. И което е най-важно: имам вяра в силата на разговора. Затова заявих, че можем да се разберем и по извънсъдебен път, в случай че зародят противоречиви условия “.

Цар Симеон II напомня в отговор на журналистически въпрос предисторията на абсурда.

„ Когато постановиха мораториум върху собствеността ни под предлог, че би трябвало да се убедят, че тя в действителност ни принадлежи. В реалност това обслужваше една единствена цел: чисто политически ползи. Не живеем на кой знае какъв брой необятна нога, от гората за деветдесет години не сме получили нито един лев приход, тъй че даже и единствено поради това считам всичко това за унизително.

От друга страна, решението за офанзивата против мен бе взето от Народното събрание, макар че подобен указ Народното събрание може да вземе единствено в прорез с Конституцията. Стигнах до Страсбург, тъй като съм европейски жител. В Европа почитат частната благосъстоятелност ", споделя още царят.

В отговор на въпрос дали да когато се е завърнал в България му е минало през разум да стане още веднъж коронован държавен глава, Симеон II споделя:

„ В това, че акредитиран от жителите, замених наследената от предците ми царска задача, с поста на министър-председател, нямаше нищо персонално, завръщането ми беше подбудено от национализъм. Мотивираше ме стремежът България да се причисли към Европейския съюз и НАТО, като всичко това се реализира. Много направих за страната ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: